Paragrafen

Bedrijfsvoering

Voor een gemeente, als informatie verwerkende dienstverlener, zal blijvend geïnvesteerd moeten worden in de informatievoorziening. Wet- en regelgeving, informatieveiligheid en privacy maar ook externe omstandigheden, zoals Corona, vragen continue aanpassing van processen en systemen. Ook vinden veranderingen plaats door meer hybride werken en ontwikkelingen op het gebied van technologie.
Daarnaast zal uiteindelijk ook een beweging naar meer data gedreven werken een ondersteunende rol innemen in het maken van beleid, het meten van behaalde resultaten, het realiseren van doelen en daarmee in de gewenste effecten. Om zover te komen zal naast de (reguliere) investeringen op wet- en regelgeving, informatieveiligheid en privacy en de technische facilitering een omvangrijke investering in ons intern informatiemanagement en de bijbehorende ICT nodig zijn. Hierbij zal de aandacht vooral uitgaan naar het digitaal volwassen maken van de organisatie (basisvoorwaarde), het ontwikkelen van ons datamanagement (als randvoorwaarde om data gedreven te werken) en het verbeteren van de robuustheid en wendbaarheid van onze informatievoorziening.
We zien een trend binnen de informatievoorziening waarbij organisaties (niet alleen lokale overheden) een grotere regie-taak nemen op het gebied van informatievoorziening en minder focussen op het beheer. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om samen met leveranciers processen te verbeteren en informatie uit te wisselen met partners. We zijn ons bewust van de mogelijkheden die dit kan bieden en volgen deze ontwikkelingen. Hierdoor verandert (op het gebied van informatievoorziening) de rol van de gemeente van een beheerorganisatie naar een regieorganisatie. Deze veranderingen staan omschreven in de visie op Informatievoorziening en ICT en dit zal in het komende jaar verder uitgevoerd worden.

Deze pagina is gebouwd op 11/15/2022 09:04:07 met de export van 11/15/2022 08:47:07